Aktiviteter,  Utställningen Älskade korg

Korgpicknick 14 augusti

Välkomna på Korgpicknick i Eskilstuna!

Vi avslutar utställningen Älskade korg! (som visats på Rademachersmedjorna hela sommaren) med en dag i korgens tecken. Kom och prova på, visa upp din korg, träffa korgslöjdare, lyssna på korgsnack eller bara njut av miljön och det levande hantverket i vackra Rademachersmedjorna i centrala Eskilstuna. Hela dagen finns korgslöjdare på plats som slöjdar och diskuterar sitt hantverk. 

Lördag 14 augusti 2021

Kl. 11- 16

Program

11:00-12:00 – Ta med din egen korg och låt korgexperterna ta en titt. Vad är det för material och hur är den gjord egentligen?

13:00 – Korgsnack! Helena Åberg, hemslöjdskonsulent på Sörmlands museum och Sofia Månsson, hemslöjdskonsulent i Skåne och projektledare för Korgen lyfter, pratar korg och bjuder in gäster att dela sina tankar om korgen och slöjdandet. Scenen. 

 14:00-15:00 – Ta med din egen korg och låt korgexperterna ta en titt. Vad är det för material och hur är den gjord egentligen?

Hela dagen:

Workshop träbottenkorg – Tillverka din egen träbottenkorg med hjälp av stadsmuseets personal. 

Workshop Återbruk – Eva Svensson, ordförande i Hemslöjdsföreningen Sörmland, visar hur man kan tillverka korgar genom återbruk. 

Medverkande korghantverkare är:

Anders Moberg från Katrineholm (svampkorgar)

Gerd Boëthius från Åkers styckebruk (spånkorgar och granrotskorgar)

Katarina Åman från Skellefteå (bundna rotkorgar)

Mona Malmqvist Sjöstedt från Örebro (pilkorgar)