Aktiviteter

Föredrag med Jeanette Schäring

Korgens som en värdebärare i Madagaskar och i Aoteorea – Nya Zealand


16 november, 2022, möter vi Jeanette Schäring konsthantverkare med fokus på färg och fibrer från Västra Götaland i en digital föreläsning på vår facebooksida . Tid kl. 19-20.

Jeanette var under pandemin i lockdown i Nya Zealand, där hon under två års tid passade på att studera ursprungsbefolkningen maoriernas traditionella flätning och vävning av korg och deras sätt att använda fibrer och växter. Det innefattade också deras sammanlänkade förhållningssätt till naturen och världen.
Jeanette har också under tre månader rest runt på Madagaskar i ett eget Artist in Residence och mött människor och lyssnat på deras berättelser om korgen och dess starka kulturella värde. Jeanette har en djupt förankring i ett ekologiskt och holistiskt förhållningssätt.

Föreläsningen är gratis och kan ses av alla oavsett om du har eller inte har ett facebookkonto. Du behöver alltså inte vara inloggad på facebook för att kunna se och höra föreläsningen. Om du vill ställa frågor efteråt så krävs det däremot att du är inloggad på facebook eftersom frågorna ställs i en chatfunktion på sidan.

Länk till föredraget postas här några dagar före. Föredraget sänds live och kommer därefter kunnas ses i efterhand i två veckor.